Pitkää siltaa

Nyt puhaltaa itätuuli!

Maria Gasolina hyppää uusien tuulien kyytiin ja julkaisee marraskuussa pitkäsoiton, joka koostuu yksinomaan itämaisesta musiikista. Pitkää siltaa -albumilla kuullaan mm. kantaa ottavaa psykedeliarokkia 70-luvun Turkista, vahvojen naisten tarinoita Algeriasta ja romanttista indiepoppia Libanonista. Levyn lopussa kaikuu myös kreikkalainen romanimelankolia, joka on mutkan kautta sukua myös suomalaiselle iskelmälle.

Uudella Lähi-Idän ja Itä- ja Pohjois-Afrikan saundeja fiilistelevällä teemalevyllään Maria Gasolina haluaa avata kuulijoilleen uusia näkökulmia näihin kulttuureihin, joiden mediakuva on viime aikoina ollut melko synkkä ja yksipuolinen. Levyllä tehdään myös yhteistyötä maahanmuuttajista koostuvan, helsinkiläisen Bäghdad Bandin kanssa, ja vierailijoiden klassisen arabimusiikin saundit täydentävät levyn äänimaiseman musiikillisen hybridin.

Tämän musiikillisen matkan varrella Maria Gasolina on järjestänyt myös yhteisiä musiikki-iltamia turvapaikan hakijoiden kanssa. Myös Korjaamo lahjoittaa osan levyjulkkaribileiden lipuista vastaanottokeskusten asukkaille, ja näin myös projektin kruunaavat bileet tuovat ihmisiä yhteen musiikin äärelle. Konsertissa esiintyy Maria Gasolinan ja Bäghdad Bändin lisäksi myös venezuelalais-syyrialainen lauluntekijä Ramithawi ja legendaarinen DJ Borzin. Tervetuloa tansseihin!

Lauantai 16.12.2017
MARIA GASOLINA -levynjulkaisukonsertti
BäGHDAD BAND
RAMITHAWI
Dj Borzin
(Club Balkan Fever Helsinki)
Ovet 21.00
K-18
Liput 14/16 euroa (Tiketti), eteispalvelu 3 euroa
Korjaamo, Vaunusali / Töölönkatu 51 A, 00250 Helsinki

A-puoli
1. Beibe tuu
2. Dooyo
3. Mokoma
4. Sanat
5. Gubare

B-puoli
1. Journalisti
2. Onneton
3. Pitkääsiltaa
4. Kukkia ja hunajaa
5. Mä en täältä oo

Osta heti levy täältä!